STEPHANIE URBINA JONES & THE HONKY TONK MARIACHI – MANUEL’S DESTINY

Artiest info
Website
facebook
Label: Casa Del Rio Records

Stephanie Urbina Jones is een Amerikaanse countryzangeres met Mexicaanse roots uit San Antonio, Texas die Americana-liedjes zingt in het Spaans en in het Engels. Haar muziek neemt ze echter op in Nashville, Tennessee van waar de country-invloeden in haar composities afkomstig zijn. Tex-Mex, zydeco en country zijn de voornaamste muziekgenres die in haar werk terug te horen zijn. In 2015 maakten wij hier kennis met deze dame dankzij de release van haar album “The Texicana Sessions” waarbij we in de daarbijhorende recensie gewag maakten van de mogelijkheden tot het creëren van een internationale doorbraak.

Op die toenmalige plaat bracht ze enkele vrolijk klinkende mariachi-liedjes afgewisseld met mooie countryballads, twee stijlen die deze zangeres en songschrijfster volledig lijkt te beheersen. Als je vergelijkingspunten zou willen hebben voor het werk van Stephanie Urbina Jones, dan zouden we het over Linda Ronstadt, Lindi Ortega of Patricia Vonne kunnen hebben, maar eigenlijk doen we haar daar wat tekort mee, want helemaal vergelijkbaar met deze andere zangeressen is haar vrij unieke stijl toch niet. Ter illustratie hebben we op de tweede video de registratie van een volledig concert van Stephanie Urbina Jones met een complete Mariachi-band aan deze recensie toegevoegd.

We waren dan ook heel blij dat we recent een nieuwe plaat van Stephanie Urbina Jones in onze bus gedropt kregen, een album waarop ze deze keer resoluut voor de mariachi-muziek heeft gekozen. Onder de naam ‘Stephanie Urbina Jones & The Honky Tonk Mariachi’ brengt ze op deze plaat “Manuel’s Destiny” elf liedjes in deze Mexicaanse muziekstijl. Acht van deze nummers werden door haarzelf of in een samenwerking met co-componisten geschreven. Maar de drie resterende songs zijn coverversies van genreklassiekers: de eerste cover is het nummer “Before You Go Away”, een samen met Juan Diego Sandoval gebrachte Engelstalige versie van het nummer “Antes de Que Te Vayas” dat Marco Antonio Solis schreef en zong op zijn album “Trozos De Mi Alma, Vol. 2” van 2006.

Cover nummer twee is een mix van de liedjes “Luckenbach, Texas (Back To The Basics Of Love)” van Waylon Jennings uit 1977 met de klassieker “Let Your Love Flow” van ‘The Bellamy Brothers’ uit 1976 waarop Howard en David Bellamy met Stephanie Urbina Jones kwamen meezingen. De derde en laatste cover die ze brengt is er één van het nummer “Rhinestone Cowboy” van Glen Campbell uit 1975 waarbij de titel van het hier samen met de uit Memphis, Tennessee stammende zangeres Wendy Moten gezongen liedje werd aangepast naar “Rhinestone Cowgirl” (zie video 1) en als eerste single uit dit schitterende album werd gelanceerd.

Ook de 19e-eeuwse Mexicaanse folkklassieker “Cielito Lindo” krijgen we heel even te horen als afsluiter bij het door haarzelf geschreven nummer “La Reyna”. Andere eigen liedjes die we hier eindeloos kunnen blijven beluisteren zijn de als ballads gebrachte songs zoals albumtiteltrack “Manuel’s Destiny”, het heerlijk walsende “Falling Fearlessly” met backing vocals van countryster Vince Gill en “Mariachi’s Make Me Cry” dat ze samen zingt met Miguel Cabrera Ramirez. Maar ook de lekker meezingbare honky tonk mariachi-tracks “The River Of Love” en albumafsluiter “Until We Meet Again” kunnen bijdragen om onze winterse dagen te kleuren in de volgende weken en maanden.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STEPHANIE URBINA JONES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.